visuele identiteit, strategie & design /

Merkbeleving

Papyrus Specials Couture

Papyrus is een producent & wereldwijde verdeler van kwalitatieve papiersoorten. De klanten van Papyrus zijn drukkerijen & grafisch ontwerpers. Zij zijn, net als Atelier 44, gepassioneerd door drukwerk dat zowel naar ontwerp als vorm uitmuntend is. Het zijn mensen met oog voor detail en zin voor kwaliteit.

De lancering van het Papyrus luxesegment “haute coûture” is dan ook een grote uitdaging. De klant is veeleisend & gespecialiseerd. Hij of zij wil nieuwe papiersoorten echt voelen. Het tactiele is immers van groot belang. Hoe papier aanvoelt, hoe het er uitziet,  of papier rijmt met het gevoel dat het ontwerp dient uit te stralen, … dit zijn zaken die je enkel met een persoonlijke aanpak, in rechtstreeks contact, aan de potentiële klant kan tonen.

Atelier 44 stelde voor om het nieuwe merk te laten leven / beleven via een evenementencyclus. In Gent werd de bovenste verdieping van de UCO toren - het vroegere luxe appartement van de UCO-katoenbaas – afgehuurd, exclusief ingericht & uitgelicht. De diverse papiersoorten – er is er zelfs eentje in 60% katoen – worden versneden, en doen dienst als zitting. De stoeltjes die we speciaal voor de gelegenheid aankochten zijn gemaakt uit gerecycleerd karton.

De UCO-toren is de ideale setting in een historisch toepasselijk kader. Walking dinner & soundscape zijn smaakmakers als introductie voor een belevingsact: een action painter uit Finland die voor Chanel & Dior tijdens modeshows uiterst gestileerde kunstwerken uit de losse pols tevoorschijn tovert.

Corporate brand building in premium class: webdesign & development, huisstijl introductie, lanceringsevenement & merkbeleving. 

   

Contact