visuele identiteit, strategie & design /

Lego Certified Rebranding

Amazings Dirk Denoyelle

Amazings is de bedrijfsnaam voor de lego-activiteiten van Dirk Denoyelle. Dirk is één van de 12 Lego Worldwide Certified Professionals’. Naast stemmenimitator, performer, zanger, theatermaker en burgerlijk ingenieur, is deze veelzijdige & gekleurde persoonlijkheid ook nog ns bedrijfsmatig actief met Lego. Het is met deze activiteit dat Dirk Denoyelle vandaag wereldfaam geniet. Hij is wereldwijd bekend in de Lego community. Hij heeft tentoonstellingen lopen in Parijs, Praag, de VS, … . Tot zijn klantenportefeuille behoren dan ook Saoudische sjeiks, het Nederlandse Koningshuis, de burgemeester van de stad Gent, … .

De specialiteit van Amazings is de bouw van 2D mozaïeken en 3D hoofden. De aanvragen voor persoonlijke vereeuwiging in Lego-steentjes komen van overal ter wereld. 

Dirk is iemand die exact weet wat hij niet wil, en vrij goed beseft wat hij wel wil. Wij noemen dergelijke klanten graag ‘moeilijke klanten’. Zij zijn een uitdaging om voor te werken. 

De creatie doorliep dan ook diverse rondes. Het was zoeken & aftasten. Beginnen & herbeginnen. Wij hebben echter niet de gewoonte te stoppen. We volharden tot we het gewenste resultaat ervaren: een enthousiaste klant.

Het resultaat van de visuele identiteit ligt uiteindelijk voor de hand. Soms is het zoeken naar ideëen, die finaal heel logisch zijn. De beste ideëen liggen dikwijls voor het grijpen. Ook in dit ontwerp geldt opnieuw: ‘houd het eenvoudig’.

Het meerlagige beeld van Dirk Denoyelle zelf werd het iconisch 2D & 3D element in een unieke huisstijl die momenteel wordt uitgerold.

   

Contact